12.09.2011

Stemmene er talt - et brakvalg!

Bildet er hentet fra glomdalen.no og er ikke linket opp til videoen. Se under for link til reportasjen.
Se Glomdalen.no sin reportasje om valget og Knut Gustav sine ord om resultatet HER.

Da er stemmene talt og valgvake over. Fornøyde, men fortsatt spente vendte vi hjemover. Resultatet er imponerende i Senterpartiets favør, men likevel meget spennende i forhold til ordførervalget.

Det er fortsatt noe usikkehet omkring mandatfordelingen, da det skal ha vært svært jevnt i og det endelige resultatet kan gi forandring i mandatfordelingen...
Kilde: glomdalen.no

Kilde: nrk.no

Ekstrem økning
Senterpartiet har hatt en ekstrem økning på 15,8%, og har fått hele 9 representanter i kommunestyresalen! Det er mer enn vi torde DRØMME om og fem kandidater fler enn vi har hatt siste fireårsperiode. Vi håpte på seks representanter og drømte om 8 - vi fikk 9!!! Dette er det all grunn til å juble og feire og danse og hoppe omkring for!

Ellers:
Arbeiderpartiet har gått ned med 6,8% og har mistet to av sine kandidatplasser i kommunestyret, men har likevel en kandidat mer enn Senterpartiet. Høyre ligger (så og si) stille på antall plasser og stemmer. Frp har gått ned med 12% og mistet halvparten av sine plasser og ligger nå på tre plasser i kommunestyret. SV har mistet en kandidatplass og har nå en plass, mens det helt ferske Venstre kom inn i kommunestyret med en plass. Demokratene fikk 0,7% og har dermed ingen kandidater inne. Et slikt stemmeresultat strider også med tallene på landsbasis, Ap har gått opp på landsbasis og Senterpartiet ned. Vår kommune har helt andre tall enn de aller fleste andre kommuner i landet.

Det er fortsatt noe usikkerhet omkring Frp sitt faktiske kandidatantall. Det skal ha vært svært jevnt i mandatfordelingen, og det endelige resultatet kan gi forandring i mandatfordelingen. Dette resultatet må vi bare vente på litt til.

Dette valgresultatet betyr muligens at partiene vil måtte forhandle om hvem som skal samarbeide og hvem som skal få sin kandidat som ordfører. Ved forrige valg valgte SP, FrP og H å samarbeide for å få flertallet i kommunestyret. Woie ble, etterhvert, valgt inn som ordfører. Høyre fikk varaordføreren. Hvordan samarbeid blir nå får vi bare vente og se.

Spenningen går nå på:
- hvem vil velge å samarbeide med hvem etter valget? Dette er avgjørende for hvem som "får ordføreren" og varaordføreren.
- den fortsatte usikkerheten i mandatfordelingen...
- og har "etterslengere" eller personstemmene til folket forandret på listene i en slik grad at det vil endre ordførerkandidatene eller varaordførerkandidatene?

Vi håper fortsatt på Knut Gustav Woie som ordfører og føler at folket har talt et tydelig språk i sine stemmer. Tusen takk til alle de 922 personene som stemte på Eidskog Senterparti! Vi håper dere vil få det slik som dere vil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du kommenterer!