09.09.2011

Under samme tak

Her er et innlegg som svar på debatten som var i Eidskog festsal, tirsdag 6. september. Det er sendt inn til Glåmdalen, til "Min mening" i tillegg.

Eidskog senterparti mener att alle som jobber i Eidskog kommune uansett enhet eller foretak gjør en god jobb. Det handler ikke om dette. Det er styringsmodellen som blir unødig fordyrende i en kommune hvor ting i utgangspunktet er enkle og oversiktlige. Hvorfor da komplisere det? 

Når det her påpekes at Enkf har tilført Eidskog kommune 10-11 mill. er det i hovedsakelig kroner og øre tatt ut og inn av samme sekken. Enkf og Eidskog kommune ER kommunen. Byggene Enkf sender faktura som leie til kommunen, har samme eier. Vi må slutte å drive Eidskog kommune på en innviklet måte med to regnskap..

"Byggene Enkf sender faktura som leie til kommunen, har samme eier."

Vi ser effektiviseringen i tjenester, vi ser ryddesjauen i alle hjørner, men så er det noe som heter alt til sin tid. Da denne jobben er gjort kan vi ikke la klokka stoppe. Kommunen skal forvaltes videre til beste for ALLE brukere med de knappe midler som finnes til rådighet for videre drift.

Vi har klokketro på Eidskog som egen kommune i lang tid framover. Ja i generasjoner. Utgangspunktet er for godt til å tro noe annet. Å bli tvunget i kne en gang til for manglende styring og økonomisk kontroll vil etter all sansynlighet medføre det motsatte.

Undertegnede hører ofte hvor mye Eidskog tjener på å fusjonere hit og dit. Eidskog sparer ingen verdens ting. Eidskog opphører. I dag forvalter Eidskog 400 mill. Hvor mye vil samme befolkning kunne forvalte under fremmed fane? Og hvor mange blir vi igjen? Vi i SP frykter ”urbaniseringskreftene” skal få overtaket. Eller kanskje de allerede har fått det..?


Godt valg!

Geir Hesbøl 
Roger M Skulstad, leder 
Eidskog Senterparti

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du kommenterer!